De klimaat piraat

De Klimaat Piraat is een educatieve, interactieve en muzikale kindervoorstelling voor muziekverenigingen en/of scholen.

Het Verhaal:

De klimaat piraat heeft besloten om samen met zijn piraatvrienden over heel de wereld een grote groep van klimaat piraten te vormen zodat we beter voor de natuur en de aarde gaan zorgen en daardoor ook voor onszelf. De klimaat piraat neemt het publiek door middel van tekst, muziek en liedjes mee langs thema’s als plastic-soep, afval, het weer en de natuur. Dat er met afval ook muziek gemaakt kan worden wordt duidelijk in het lied: ‘Er zit muziek in’. Tijdens de voorstelling slagen de kinderen voor de KPP: de ‘klimaat-piraat-proef’. En daar horen natuurlijk diploma’s bij. Aan het einde van de voorstelling krijgen alle kinderen hun Klimaat-Piraat-Diploma in handen en zijn het echte klimaat-piraten.

150,-

Op een luchtige en humoristische manier wordt het publiek geïnspireerd om een steentje bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Want als we allemaal de plekken waar we zijn geweest beter achterlaten dan toen we er kwamen, wordt het vanzelf een schonere en betere wereld.

De muziek is gecomponeerd voor
4-stemmig variabele bezetting.
Doordat er ook partijen worden geleverd voor beginnende muzikanten en de AMV-groep (blokfluit, Boomwhackers, klokkenspel, percussie), kan de hele jeugdafdeling van een muziekvereniging deze kindervoorstelling uitvoeren.

Ook basisscholen van onderbouw tot bovenbouw kunnen meedoen (of de voorstelling uitvoeren met bijgeleverde muziekbestanden). Als dan ook de gemeente nog participeert in het thema ‘klimaat’ is de cirkel rond.

Een voorstelling duurt 45 minuten

GOEDE DOELEN ACTIE

Maak een gleuf in een petfles en plak dit etiket op de fles. Kinderen kunnen opruimklusjes doen in ruil voor geld.

KLEUR PLAAT

Download de kleurplaat en versier er de concertzaal mee

TEKST TER INZAGE

Download hier een inzage in de tekst die u kunt gebruiken tijdens de voorstelling.